Kurum Adı : Handan Hayrettin Yelkikanat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://hhy.meb.k12.tr
Adres : Girne Mahallesi E5 Üzeri Yanyol Maltepe İSTANBUL

VİZYON
Okulumuzun vizyonu; Teknolojide çağdaşlığı yakalamış ,eşdeğerleri içinde tercih edilen, lider,Avrupa Mesleki Eğitim kriterlerinde öz yapısını bozmadan Eğitim verebilen bir Meslek Okulu olmaktır

MİSYON
Bütün öğrencilerin öğrenimlerini sağlamak onların bilgili,becerili ve kendine güvenen, emeğe saygılı bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, eğitimimizi Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına ve Atatürk İlke ve devrimlerine bağlı kalarak ve 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeye getirmektir.

BAŞARILAR
2012-2013 EĞİTİM YILI Bilişim Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur" konulu afiş yarışmasında12-B sınıfı öğrencisi Gizem PALALI, hazırladığı afiş ile 2. oldu Spor Futbol Takımı - Nike Liseler Arası Futbol Turnuvasında Maltepe Şampiyonu Anadolu Yakası 4.sü İstanbul 8.si Satranç - Kartal Belediyesi 23 Nisan Satranç Turnuvasında 7 turun ardından dereceye giren sporcularımız ödüllerini 23 Nisan Salı günü törenle aldılar.Serhan BENGÜL 7´de 7 yaparak 1. oldu. Gençler kategorisi: 1. Serhan Bengül (7) 2. Barış Fırat Kanat (6) 3. Altuğ Bacak (5)

Öğretmen Sayısı : 55
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1003
Öğretim Şekli :
Ders Başlama ve Bitiş Saati :
Derslik Sayısı : 23 Atölye-İşlik Sayısı : 10
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 2
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli :

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Maltepe ilçesi E-5 kenarında bulunmaktadır. İlçe merkezine 2,5km uzaklıktadır. İl merkezine 15km uzaklıktadır.
Ulaşım : İETT : E-5 den geçen Maltepe- Kartal - Pendik - Tuzla yönündeki tüm otobüsler. Minübüs : Pendik-Kadıköy, Kartal-Kadıköy minibüsleri Metro: Maltepe durağına 700metre uzaklık.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz E-5 otoyolu üzerinde bulunmaktadır. Harita : http://goo.gl/maps/TmnP7

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR