T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Handan Hayrettin Yelkikanat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

OKULUMUZUN TARİHÇESİ VE TANITIMI

Handan-Hayrettin Yelkikanat Anadolu Meslek Lisesi 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında, 2 öğretmen ve 72 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine geçici olarak Mehmet Salih Bal Ticaret Meslek Lisesi binasında başlamıştır. 27 Eylül 2001'de okulumuzun tamamlanmasıyla kendi binamızda eğitim-öğretime başlanmıştır. Günümüz koşullarına göre istihdam imkânlarını en iyi kullanılabileceği düşünülen Bilgisayar, Elektrik ve Elektronik bölümleri açılarak Türk Milli Eğitiminin hizmetine sunulmuştur.

2003 yılında 3 Bilgisayar Laboratuarı, 1 Konferans Salon kurulmuş ve bütün birimlerde internet erişimi sağlanmıştır. Atatürk Köşesi ve Hayırsever Köşesi düzenlenmiş, yapılan bütün bu çalışmalar 2003 yılında TKY İyileştirme Takımları ve Çalışmaları bazında yapılan değerlendirmede okulumuza Maltepe 1.liğini kazandırmıştır.

Sosyal etkiliklere okul öğrencilerinin katılımı sağlanmış, halk oyunları, scrabble, masa tenisi, şiir, kompozisyon, satranç, basketbol, boks, ,web sayfası düzenleme ve TKY yarışmalarında dereceler alınmıştır.

Okulumuzun açılışından bu yana çevre düzeni, bilgisayar laboratuvarları, konferans salonu, veli bekleme yeri, satranç odası, FKB laboratuvarı, PIC laboratuvarı, PLC laboratuvarı kurulmuş sportif saha için basketbol potaları, voleybol alanı, tenis alanı, atletizm alanı, bahçe satranç alanı düzenlenmiştir.

2007-2008 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Anadolu Teknik Lisesi olan okulumuz, çağın gereği teknolojik araç-gereçleri eğitim ortamında sürekli bir gelişim içinde kullanmaktadır. İdari amaçlı MEB ADSL internet kullanımı dışında, başta Bilgisayar Laboratuvarları olmak üzere tüm öğretmen ve bölüm odaları, kütüphane için sınırsız internet kullanımımız vardır. Ayrıca Bilgisayar laboratuarlarımızda Projeksiyon Destekli Eğitim çalışmalarının yapıldığı donanıma sahibiz. Seyyar projeksiyonlarımız, dizüstü bilgisayarlarımız ve kablosuz internet bağlantımız ile okulumuzun her biriminde internete bağlanma, ders ve sunumlarımızı görsel olarak aktarma imkanına sahibiz.
Handan-Hayrettin Yelkikanat Anadolu Teknik Lisesi olarak amacımız; öğrencilerimize öncelikle eğitim aldıkları meslek alanı ile ilgili tüm mesleki yeterlilikleri kazandırmaktır. Öğrencilerimizi, sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal değerlerle donanmış, evrensel değerlerden haberdar, özgüveni tam, sorumluluk alan ve paylaşabilen, bilimsel düşünce sahibi, analitik düşünce ve çözüm yapabilen, teknolojiyi özümsemiş ve faydalı kullanan, üretken, yaratıcı, araştırmaya ve öğrenmeye açık, Mesleki anlamda kendisini günümüz teknolojisine ve sanayi ortamına uygun olarak yetiştiren, Atatürk İlkelerine ve Demokratik Cumhuriyete sahip çıkan, ülkesine, topluma, insanlığa ve doğaya saygılı ve yararlı bireyler olarak yetiştirmektir.

Halen tam donanımlı olarak Bilişim Teknolojileri ve Elelktrik-Elektronik Teknolojileri alanlarında 1 Müdür, 1 Müdür Baş Yardımcısı, 4 Müdür Yardımcısı, 76 Öğretmen, 796 öğrenci ve 2 Yardımcı Personel ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan okulumuz, mezunlarımızın ÖSYS ile 4 yıllık Eğitim Fakültelerine, DGS ile Mühendislik Fakültelerine ve Sınavsız Geçiş ile 2 yıllık Meslek Yüksekokullarına yerleşme oranı bakımından ülkemizin model Meslek Liseleri arasındaki yerini almıştır.

Merkezi sistemle yapılan sınavı kazanan öğrenciler arasından okulumuzu tercih eden ve kayıt hakkı elde eden öğrencilerin kayıtlarının yapıldığı okulumuz LGS tercihleri incelendiğinde tercih edilme oranı bakımından İstanbul'un ve Türkiye'nin en gözde on Meslek Lisesinden biri olma başarısını göstermiştir. Tercih edilme oranımız yapılan tüm çalışmalarda doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.07.2013 - Güncelleme: 07.11.2023 08:51 - Görüntülenme: 8623
  Beğen | 21  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçe,