E-Güvenlik (E-Safety) Politikamız

E GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI VE KURALLARI

AMAÇ

• ·     Handan Hayrettin Yelkikanat Mesleki ve Teknik Lisesi ,E güvenlik ile internet ,akıllı tahta  ,bilgisayar ve cep telefonları gibi teknolojik araçları kullanırken öğrenci öğretmen  ve velilerin korunmasını amaçlamaktadır .
  • · Teknoloji hepimizin yaşamının bir parçası olduğuna göre ,her birey riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusunda bilinçlendirilmelidir.
  • ·   Politikamız ,yönetici ,öğretmen ,öğrenci ve tüm çalışanlar için hazırlanmıştır ve tüm dijital araç gereç kullanımını ve internet erişimini kapsamaktadır .

SORUMLULUKLAR ;

• ·    Mesleki gelişim için olumlu öğrenme aşamasında sorumluluk almak
  • ·    Okulu, tüm çalışan ve öğrencileri korumak için e güvenlik konusunda sorumluluk almak
  • ·    E güvenlik politikalarını geliştirmeye katkıda bulunmak
  • ·    Teknolojiyi güvenli ve sorumlu kullanmak
  • ·    Zarar görüldüğünde ilgili birimi aramak ve bilgilendirmek

OKUL WEB SİTESİ

• ·    Handan Hayrettin Yelkikanat Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi resmi web sitesinde okulumuzun adres telefon fax ve e posta adres bilgiler bulunmaktadır .
  • ·    Web sitesinde yayınlanacak tüm içerikler okul müdürünün onayından geçtikten sonra bilgi işlem birimi tarafından web sitesinde yayınlanmaktadır .
  • ·    Okulumuzun web sitesi bilgi işlem biriminin sorumluluğundadır ve güçlü güvenlik önlemleri alınmış durumdadır .
  • ·    Öğrencilerin yüzlerinin net olarak görülmediği fotoğrafları ve isim soyisim bilgilerinin e güvenlik kurallarınca yayınlandığı çalışmaları velilerin izniyle yayınlanmaktadır .

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI

• ·   Paylaşılan tüm fotoğraflar videolar ve dökümanlar e güvenlik kurallarına uygun şekilde okul idaresinin izni ve onayı ile yayınlanmaktadır .
  • ·   Yayınlanan tüm öğrenci çalışmaları ,fotoğrafları ve  videoları e güvenlik kurallarına uygun şekilde velilerden izin alarak yayınlanmaktadır .
  • ·   Veli izni yanısıra öğrencinn kendisinin de onayı alınmaktadır .

KULLANICILAR

• ·   Öğrenciler websitesinde yayınlatmak istedikleri video ve fotoğrafları öğretmenlerinin izini ve onayı ile hazırlamalıdır.
  • ·   Hazırlanacak tüm öğrenci etkinliklerinde etkinlik öncesinde velilerden izin alınmalıdır .
  • ·   Videokonferans resmi ve onaylanmış siteler aracılığıyla yapılacaktır .
  • ·   Çalışanlar şahsi sosyal medya hesaplarında her tür öğrenci ve çalışan fotoğraf veya videolarını okul yetkili mercinin onayı olmadan paylaşamazlar.

İÇERİK

• ·   Her tür toplantı veya videokonferans faaliyetleri herkesin ulaşabileceği siteler üzerinden yapılacaktır .
  • ·   Videokonferans yapılmadan önce tüm katılımcılarla önceden iletişim kurulması gerekmektedir
  • ·   Okul çalışanlarını ve öğrencilerini ilgilendiren tüm içerikler onayı sürecini geçirdikten sonra paylaşılması gerekmektedir .

İNTERNET VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI

• ·   Günümüz şartlarında en iyi bilgi kaynağı olan İnterneti okul derslerimize en güvenli şekilde entegre ederek öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın doğru bilgiye ulaşmalarını sağlıyoruz .
  • ·   Öğrencilerimizin internete ulaşımlarını zararlı sitelere girişi engelleyerek sağlamaktayız .
  • ·   Okulumuzda kullanılan tüm bilişim cihazlarını e güvenlik kurallarına uygun şekilde gerekli filtrelemeleri yaparak kullanımı kurum çalışanlarının ve öğrencilerimizin kullanımına güvenli hale getirmiş bulunmaktayız .
  • ·   Tüm çalışanlarımız velilerimiz ve öğrencilerimiz güvenli internet kullanımı konusunda her sene başında bilişim öğretmenleri tarafından  gerçekleştirilen  güvenli interneti kullanımı konusundaki toplantılar sayesinde bilgilendirilmektedir.
  • ·   E güvenlik ve siber zorbalık konusunda gerek etwinning projeleri gerek çeşitli rehberlik çalışmaları yoluyla öğrencilerimiz velilerimiz ve çalışanlarımız  bilgilendirilmektedir .
  • ·   Çevrim içi materyaller ve platformlar öğrenme öğretme etkinliğinde önemli bir rol oynamaktadır . Ders içeriklerimize uygun şekilde bunları aktif olarak kullanmaktayız.
  • ·   6 Şubat okulumuzda Güvenli internet günü olarak kutlanmaktadır .Okul panolarımız ve websitemizde yaptığımız etkinlikleri paylaşarak güvenli internet konusunda halka ve velilere farkındalık kazandırmayı amaçlamaktayız.
  • ·   Tüm bilgi teknolojileri ve internet kullanımı ile ile ilgili yanlış kullanım şikayetleri okul müdürüne bilgilendirelecektir .
  • ·   Tüm okul çalışanları kendilerinin ve öğrencilerinin gizlilik ve güvenlik mahremiyetlerini gözönünde bulundurarak paylaşım yapmaları konusunda bilgilendirilir.
  • ·   Yaşanan güvenlik ihlali ile ilgili olumsuzluklarda okul idaresi gerekli yasal işlemleri yapmakla ve yasal süreci başlatmakla sorumludur .
  • ·   Sorunların çözümü için tüm çalışanlar( öğretmen ,idareci ,personel )veliler ve öğrenciler okul ile birlikte hareket etmekle sorumludur.
Yayın: 28.10.2021 - Güncelleme: 13.02.2024 10:05 - Görüntülenme: 610